• Braće Jerković 123A | Beograd
  • Radno vreme: Radnim danima 9-20h | Subota 9-14h | Nedelja ZATVORENO

100% Profesionalni

Etičnost i odgovornost

Stručno osoblje

Naš tim vrhinskih lekara

Savetovalište

Zadovoljni pacijenti

Upoznajte svoju bebu pre rođenja – 4D ultrazvuk

Upoznajte svoju bebu pre rođenja

Upoznajte svoju bebu pre rođenja,  rečenica koja će oduševiti sve buduće roditelje. Iako zvuči kao slogan za neku reklamu, verujte da lekarska ordinacija može da vam ponudi i ovu uslugu.

Upoznajte svoju bebu pre rođenja – kako je to moguće?

Trudnoća je neobjašnjivo iskustvo koje žena željno iščekuje. Svaka je priča za sebe i ne može se predvideti da li će naredna ličiti na prvu ili ne. Međutim, jedno je zajedničko u svakoj trudnoći, a to su brojna pitanja i strepnje sa kojima se buduće majke suočavaju. Redovne kontrole, testovi, brojne knjige i saveti najbližih samo su neke od pomoći koje će vas umiriti.

Upoznajte svoju bebu pre rođenja

Prava stvar dolazi sa najsavremenijom ultrazvučnom metodom koja vam omogućava da budete nikad bliži svom detetu pre rođenja. Zapravo ideja “Upoznajte svoju bebu pre rođenja” se postiže primenom 4D ultrazvuka.

4D ultarzvučni pregled predstavlja prikaz reproduktivnih organa u realnom vremenu. Na taj način se stvara efekat žive slike nerođene bebe, pa odatle i popularni izraz “Upoznajte svoju bebu pre rođenja”.

4D ultrazvuk – prednosti

Svaki ultrazvuk je neinvazivno dijagnostičko sredstvo koje ginekologu omogućava posmatranje ploda u materici. Ipak, savremeni aparati pružaju detaljniji uvid i kvalitetniji pregled.

Za razliku od standardnog, odnosno 2D ultrazvuka kojim su vidljivi samo obrisi i siluete, 4D metoda daje slici osećaj dubine i prostorne orijentacije. Dinamični prikaz visoke rezolucije ima veliki značaj za utvrđivanje i analizu trudnoće i otkrivanje eventualnih anomalija ploda.

Naime, ovim ultrazvukom omogućeno je temeljno ispitivanje posteljice, količine plodove vode, cirkulacije, veličine bebe, sagledavanje njene anatomije, dinamike rasta i građe unutrašnjih organa.

Upoznajte svoju bebu pre rođenja

4D ultrazvuk može se izvoditi i pre 4. meseca. Kako trudnoća odmiče prikazi su sve realniji. Dobija se čitav spektar ponašanja ploda. Videćete pokrete tela, sisanje prsta, dodirivanje pojedinih delova rukama. Zatim, i mimiku lica tj. zevanje, osmeh, mrštenje, plač, pa čak i otvaranje očnih kapaka.

Upoznajte svoju bebu pre rođenja – kako dobiti najbolju sliku?

Čak i najmodernija oprema ne može nekada da pruži savršenu sliku. Zato stručnjaci daju određene savete za pripremu kada dođe čarobni dan pod nazivom “Upoznajte svoju bebu pre rođenja”.

Najbolji ugao zavisi od bebe, tj. od položaja. S obzirom da plod veći deo trudnoće spava, možda se dogodi da baš u trenutku pregleda bude okrenut leđima. Zato, pravi je trenutak da probudite i razmrdate svog mališana kako biste videli milo lice. Za to vam je dovoljna mala šetnja ili istezanje. Može pomoći i čokoladna poslastica, čaša gaziranog soka ili ceđene pomorandže koju ćete uneti pola sata pre ultrazvuka.

Oštrina slike ne zavisi samo od kvaliteta aparata, već i od same majke. Ultrazvučni talasi prolaze kroz tečnost u materici, pa ako je ona gušća prikaz neće biti jasan. Razlog za to je slaba hidratacija, odnosno trudnica ne unosi potrebnu količinu tečnosti u svoj organizam. To znači da što je majka hidriranija time će biti oštrija i bolja slike bebe.

Upoznajte svoju bebu pre rođenja

Lekaraska ordinacija Dr Nestorov pruža usluge najsavremenijeg 4D ultrazvučnog pregleda. Pozovite I zakažite na vreme, jer je kod nas ovaj pregled na promotivnom popustu.

 

Hi, How Can We Help You?