Ultrazvučni pregled testisa (skrotuma) i adneksa
2.500,00 RSD

Ultrazvuk testisa

Ultrazvuk testisa i skrotuma (mošnica) daje odličan uvid u strukturu testisa, epidimisa, krvnih sudova u skrotumu, kože i potkožnih pomena. Ultazvukom se mogu otkriti promene u testisima koje su posledica raka, upale, povrede.

Ultrazvuk adneksa

Ovim pregledom prikazuju se i pasemenici – epididimisi, kako je ranije pomenuto. Epididimisi su vrećaste lobulirane  tvorevine priključene uz testis. Mogu se videti ciste epididimisa ili testisa. Jasno se prikazuje i hidrokela – tečnost oko testisa i varikokela – proširenje vena u skrotumu koje može biti odgovorno za neplodnost muškarca.

ultrazvuk testisaVažno je  kontrolisati retinirane testise, odnosno one koji su ostali  u ingvinalnom kanlu – odnosno nisu se spustili u skrotum . U takvim retiniranim testisima često se razvija rak testisa.

Rak testisa se odlično i na vreme može otkriti ultrazvučnim pregledom. Važno je naglasiti  da rano otkrivanje raka testisa onogućava sigurno izlečenje u veoma visokom procentu slučajeva.

NAPOMENA: Oba navedena pregleda se izvode u jednom aktu, po jedinstvenoj navedenoj ceni (nema doplate za jedan ili drugi pregled).

 

 

ZAKAŽI TELEFONOM

ZAKAŽI EMAIL-om

Podelite ovaj sadržaj