• Braće Jerković 123A | Beograd
  • Radno vreme: Radnim danima 9-20h | Subota 9-14h | Nedelja ZATVORENO

100% Profesionalni

Etičnost i odgovornost

Stručno osoblje

Naš tim vrhinskih lekara

Savetovalište

Zadovoljni pacijenti

Kolor dopler (CDS) krvnih sudova jedne regije 4.500,00 RSD

Kolor dopler (CDS) krvnih sudova jedne regije 4.500,00 RSD

Dopler krvnih sudova (engl. Color Doppler Scan – CDS) je metoda kojom se mogu otkriti suženja i proširenja krvnih sudova, naslage ili plakovi arterija, tromboza (delimično ili potpuno zapušenje ugruškom krvi) i varikoziteti (proširenja) vena. Predstavlja najpouzdaniji neinvazivni metod procene stanja krvnih sudova u celom organizmu.

Šta je dopler krvnih sudova i kakva je razlika u odnosu na ultrazvuk

Doplerov efekat, iskorišćen je kao nadogradnja klasične ultrazvučne dijagnostike, i radi se pomoću istog aparata. Omogućio je jasno odvajanje toka krvi kroz krvne sudove od samog tkiva koje se posmatra. Kasnije unapređenje je omogućilo da se u prikazu krvnih sudova različito preboji dolazna od odlazne krvne struje. Ovo unapređenje je dalo mogućnost raspoznavanja arterija od vena, ali takođe i odomaćen naziv ’kolor-dopler’.

Njegova najveća primena je u ultrazvučnom pregledu srca i vaskularnih struktura: krvnih sudova vrata, glave, ruku ili nogu. Primenom PW (pulse wave) i CW (continous wave) doplera može se egzaktno odrediti stepen proširenja ili suženja. Kao i sve ostale ultrazvučne metode, i dopler je neinvazivan i bezbedan, budući da nema primene nikakvog zračenja. Pregled se tarifira po regiji, npr. ruka, noga, vrat itd.

    Zakažite pregled online i ostvarite popust od 500 dinara!

    Jednostavno poputnite polja koja su Vam ponuđena ispod i pošaljite Vaš zahtev za zakazivanje pregleda. Naše osoblje će Vas kontaktirati u najkraćem roku sa potvrdom i vremenom za pregled.


    Hi, How Can We Help You?