Ginekološki 4D ultrazvuk
8.000,00 6.000,00 RSD

 Ginekološki 4D ultrazvuk je na promotivnom popustu, i umesto 8.000,00 cena u ovom periodu je 6.000,00 RSD

 

4d ultrazvuk4D Ultrazvuk – prozor u intrauterini život vaše nerođene bebe

4D ultrazvuk je tehnološki najmodernija dijagnostička procedura koja nam dozvoljava precizan prikaz još  nerođene bebe do detalja.Osim  medicinsko dijagnostičkih prednost, ova metoda daje nam  i mogućnost “upoznavanja” sa bebom intrauterino (unutar stomaka mame), tako da još pre rođenja možemo steći prvi uvid u fizionomiju, pol, kao ineke primarne psihološke osobine bebe. Na taj način, već možemo videti da li je beba mirna ili nemirna, voli li da se proteže, sisa prstiće, krije lice, zeva i slično. Sa 4D ultrazvukom može se videti osmeh bebe, mahanje, česanje nosa i mnogi drugi pokreti bebe.

4D ultrazvuk u trudnoći služi za detaljno praćenje svih aspekata razvoja ploda. Izraz “4D” znači da ova varijanta ultrazvučnog pregleda tehničkim putem omogućava posmatranje bebe u 3 dimentzije u realnom vremenu – tj. četvrtoj dimenziji. Tako, lekar može uživo da posmatra bebu u sve tri dimenzije, i da napravi snimak u obliku “AVI” formata. Taj snimak ostaje roditeljima, i na taj način se stvara posebna povezanost između bebe i roditelja. U tome leže i potencijalne psihološke i prednosti 4D ultrazvuka.

Bezbednost 4D ultrazvuka

Prema brojnim studijama u poslednjih nekoliko decenija, nije dokazana štetnost medicinske primene ultrazvuka. Ova činjenica postavlja ultrazvučni pregled najbezbednijom metodom praćenja trudnoće. Iz navedenog proizilazi da ukoliko želite da vidite svoju bebu intrauterino – 4D ultrazvuk je metoda prvog izbora.

4D ultrazvuk ili standardni ultrazvuk? Prednosti i razlike

Kada se kaže “ultrazvuk” obično se misli na konvencionalni „2D ultrazvuk“.  Do relativno skoro, to je  bila jedina opcija vizualizacije ploda intrauterino. Dijagnostička vrednost 2D ultrazvučnog pregleda je veoma visoka, i modernija 4D ultrasonografija je vrlo malo unapredila dijagnostičke mogućnosti samog ultrazvučnog pregleda. I dalje je 2D eho dijagnostika polazna osnova za najveći broj dijagnostičkih parametara u proceni razvoja ploda.

4D ultrazvuk je sa druge strane, mnogo sofisticiranija vizuelna tehnika.Ova prednost pomaže ginekologu da jasnije utvrdi sitnije detalje na telu bebe, poput broja prstiju, pol i morfološke karakteristike mekih tkiva poput ušiju ili fizionomije lica. Takođe, mekotkivne malformacije poput kile ili izraštaja na telu se mogu bolje sagledati putem 4D ultrazvuka, u odnosu na standardni 2D ultrazvuk.

Ipak, 4D ultrazvuk više vole roditelji od samih lekara – zbog snimaka bebe u realnom vremenu i mogućnosti prvih snimaka bebe za porodične albume. Ovo je za kompletno osoblje naše kuće ubedljivo najprijatniji pregled koji obavljamo.

Konačno, možemo zaključiti da i pored relativno male medicinske prednosti, psihološko-socijalni aspekt 4D ultrazvuka mu daje realnu i veliku sveukupnu prednost u odnosu na konvencionalni 2D, posebno u kasnijim fazama trudnoće kada je fetus sve više sličan budućem novorođenčetu.

4D ultrazvucni pregledOptimalno vreme za 4D ultrazvučni pregled

Ne postoji određeno pravo ili  pogrešno vreme za 4D ultrazvuk. Može se raditi kada to roditelji žele, ali izdvajaju se dva važna termina:

  1. u 12. nedelji (kontrola na Daunov sindrom), kao i
  2. od 20. do 24. nedelje (prati se anatomija ploda, sa detaljnim pregledom srca).

 

Slike u boji i snimak 4D ultrazvuka se snimaju na cd/dvd, ili na USB memorijski stik.

 

Ginekološki 4D ultrazvuk je na promotivnom popustu, i umesto 8.000,00 cena u ovom periodu je 6.000,00 RSD

 

ZAKAŽI TELEFONOM

ZAKAŽI EMAIL-om

Podelite ovaj sadržaj