• Braće Jerković 123A | Beograd
 • Radno vreme: Radnim danima 9-20h | Subota 9-14h | Nedelja ZATVORENO

100% Profesionalni

Etičnost i odgovornost

Stručno osoblje

Naš tim vrhinskih lekara

Savetovalište

Zadovoljni pacijenti

Uklanjanje kondiloma 8.000,00 RSD

Uklanjanje kondiloma 8.000,00 RSD

Uklanjanje kondiloma manjih dimenzija i broja je mala hirurška procedura koja se izvodi posebnim uređajima. To su elektro-nož (elektrokauter), radiotalasni nož ili specijalni dermatohirurški laser. Rezultati intervencije su gotovo isti koja god metoda da se primenjuje. Naglašavamo da je oporavak, odnosno zarastanje rana – nešto duže kada se primenjuje laser.
Uklanjanje kondiloma većih dimenzija, na širokoj osnovi, kao i promena lociranih unutar telesnih šuplina (unutar vagine, na grliću materice, unutar rektuma) obavlja se klasičnim hirurškim putem. Ovakva procedura spada tzv. „veliku hirurgiju“, i takve se intervencije NE izvode u našoj ustanovi.

Definicija kondiloma

Polne, odnosno šiljate bradavice – kondilomi su kožne promene u vidu bradavičastih izraslina lociranih na vulvi, na glaviću i telu penisa i oko njega, oko čmara, a mogu se pojaviti i unutar vagine, na grliću materice, unutar rektuma, kao i ustima, ždrelu i na glasnim žicama.

Izazivači kondiloma su grupa HPV virusa (human papilloma virus). U ovoj grupi posoji više od130 podtipova zasebnih virusa. Osim estetski nepoželjnih promena, ovi virusi su takođe uzročnici karcinoma grlića, vulve, anusa, penisa i glasnih žica. Uprošćeno – sami kondilomi nose relativno visok maligni potencijal i smatraju se prekancerozama, tj. bolestima koje mogu preći u karcinome ukoliko se ne uklone na vreme. HPV tipovi virusa 16, 18, 31 i 33 se čak nazivaju onkogenim virusima zbog posebno visokog malignog potencijala.

Kondilomi spadaju u grupu STD (sexually transmited diseases) –  seksualno prenosivih oboljenja. Njihov najčešći put prenošenja je polni kontakt. Ipak, treba naglasiti da njihova pojava NE mora biti uzrokovana ovim putem. Mogu se javiti i spontano, posebno kod pada imuniteta usled banalnih infekcija poput prehlade ili gripa.

Veoma je važno da se ukloni svaka bradavica koja izađe, kao i da se istovremeno leče oba partnera.

Simptomi i ispoljavanje kondiloma

Infekcija HPV virusima se u početku manifestuje svrabom i tačkastim crvenilom, poput bubuljica, ali ubrzo potom i pojavom promena iznad ravni kože ili sluzokože različitog izgleda.

Kondilomi se najčešće javljaju kao:

 • beličaste ili ružičaste promene karfiolaste teksture
 • hrapave pločaste promene smeđe boje
 • mekane i zašiljene bradavice, obično svetlo rozikaste do crvene boje
 • pojedinačno ili kao grupice izraslina karfiolastog izgleda
 • najčešće lokalizacije su spoljne genitalije, ulaz u vaginu, anus, međica i prepone

Uklanjanje kondiloma – metod i cene

Uklanjanje kondiloma se u Lekarskoj ordinaciji DR NESTOROV obavlja elektrokauterom (elektronožem) u lokalnoj anesteziji, ili po želji pacijenta – u intravenskoj analgeziji . U tom slučaju, ona se doplaćuje prema važećem cenovniku.

Uklanjanje kondiloma najčešće obavljaju lekari specijalisti urologije – konsultanti ordinacije. Samoj proceduri prethodi preliminarni opšti ili specijalistički urološki pregled. Preliminarni pregled ima za cilj evaluaciju stanja i cene, i on se tom prilikom naplaćuju, ali se od dogovorene cene intervencije odbija cena pregleda. To znači da pacijent, ukoliko se odluči za lečenje kod nas, na kraju plati samo cenu intervencije, a prethodni pregled dobija gratis. U suprotnom, naplaćuje se preliminarni pregled, bez povrata novca ukoliko se ne postigne dogovor.

Cena za uklanjanje jedne  promene je 8.000,00 RSD, dok se cena za više promena formira tokom samog preliminarnog pregleda. U cenu je uračunat preliminarni pregled po gorenavedenim uslovma i lokalna subkutana anestezija.

  Zakažite pregled online i ostvarite popust od 500 dinara!

  Jednostavno poputnite polja koja su Vam ponuđena ispod i pošaljite Vaš zahtev za zakazivanje pregleda. Naše osoblje će Vas kontaktirati u najkraćem roku sa potvrdom i vremenom za pregled.


  Hi, How Can We Help You?