• Braće Jerković 123A | Beograd
  • Radno vreme: Radnim danima 9-20h | Subota 9-14h | Nedelja ZATVORENO

100% Profesionalni

Etičnost i odgovornost

Stručno osoblje

Naš tim vrhinskih lekara

Savetovalište

Zadovoljni pacijenti

Ultrazvučni pregled dojki 4.000,00 RSD

Ultrazvučni pregled dojki 4.000,00 RSD

Ultrazvuk dojki, podrazumeva izlaganje dela tela visoko frekventnim ultrazvučnim talasima pomoću kojih se dobija slika unutrašnjeg dela tela. Takođe se naziva i sonografija ili skeniranje dojki. Pregled ultrazvukom NE uključuje zračenje. Zbog slike koja se dobija u realnom vremenu, ultrazvuk prikazuje strukturu i pokrete unutrašnjih organa tela kao i cirkulaciju krvi kroz krvne sudove.

Pregled pazušnih jama je takođe značajan segment pregleda jer se često uvećani limfni čvorovi pojave u ovom predelu i usmeravaju dalji dijagnostički i terapijski tok.

Kada raditi ultrazvuk dojki

Imajući u vidu odličnu prognozu rano otkrivenih tumora dojke, ultrazvučni pregled dojki treba raditi barem jedanput godišnje. Ovaj pregled je efikasan, neškodljiv, bezbolan, te se preporučuje od početka reproduktivnog perioda života. Ultrazvuk dojki sa velikom preciznošću diferencira maligne od benignih promena, posebno 3D ultrazvuk.

Za većinu žena starijih od 30 godina ultrazvuk (jedanput godišnje) se savetuje u kombinaciji sa mamografijom (na svake 3 godine). Kod žena mlađih od 30 godina, dovoljan je samo ultrazvučni pregled.

Zašto ultrazvuk dojki

Pregled je neinvazivan, pristupačan, neškodljiiv (nema zračenja – radijacije ),  sa kvalitetnom kontrastnom rezolucijom slike mekih tkiva koja se ne vide na rentgenskom snimku. Prikaz nepalpabilnih promena, daje preciznu lokaciju promene analizom iz više ravni.

Tokom pregleda upotreba color dopplera omogućava da se ispita protok krvi kroz bilo koju formaciju u tkivu dojki.

Limiti ultrazvuka dojki

Ultrazvuk još uvek ne može da potpuno zameni mamografiju i pažljiv klinički pregled jer neki karcinomi (sa mikrokalcifikacijama) nisu vidljivi na ultrazvuku.

NAPOMENA: 

Ovaj pregled se obavlja isključivo van perioda menstuacije. Ukoliko je menstruacija u toku, rezultati pregleda nisu pouzdani.

    Zakažite pregled online i ostvarite popust od 500 dinara!

    Jednostavno poputnite polja koja su Vam ponuđena ispod i pošaljite Vaš zahtev za zakazivanje pregleda. Naše osoblje će Vas kontaktirati u najkraćem roku sa potvrdom i vremenom za pregled.


    Hi, How Can We Help You?