• Braće Jerković 123A | Beograd
  • Radno vreme: Radnim danima 9-20h | Subota 9-14h | Nedelja ZATVORENO

100% Profesionalni

Etičnost i odgovornost

Stručno osoblje

Naš tim vrhinskih lekara

Savetovalište

Zadovoljni pacijenti

4D ultrazvučni pregled u lekarskoj ordinaciji Dr Nestorov

4D ultrazvucni pregled

4D ultrazvucni pregled

4D ultrazvucni pregled je tehnologija koja daje potpuni i detaljni uvid u unutrašnjost vašeg stomaka i pomaže da lekar otkrije eventualne probleme koji bi mogli da utiču na zdravlje vaše bebe. Zahvaljujući tehnološkim dostignućima ultarazvuk je dostupan u 3D i 4D varijanti ekspertskog pregleda.

4D ulrazvucni pregled

Ultrazvuk je neinvazivno dijagnostičko sredstvo koje predstavlja najpouzdaniji način utvrđivanja trudnoće, analizu građe i otkrivanje eventualnih anomalija ploda.

Lekarska oradinacija Dr Nestorov će vas u narednom blogu upoznati sa pojedinostima 4D ekspertskog ultrazvuka i njegovim prednostima u odnosu na klasičan 3D ultrazvučni pregled.

Razlike između 3D i 4D ultrazvučne tehnologije

4D ultrazvucni pregled

Pre više godina, trudnice i budući roditelji su članovima porodice i prijateljima sa uzbuđenjem pokazivali zrnaste 2D slike fetusa. I tada je ultrazvuk davao korisne informacije o zdravlju bebe, njenom rastu i razvoju, ali su slike bile nejasne i mutne.

Sa uvođenjem 3D ultrazvučnog pregleda, roditeljima je pružena mogućnost da vide trodimenzionalnu sliku, koja je bila u velikoj meri preciznija i oštrija od pređašnjih.

3D je uspevao da uhvati bebu iz različitih uglova, a kombinacijom više slika mogli bi ste da vidite oblik vaše nerođene bebe, nos i bucmaste obrašćiće.

4D ultrazvučni pregled predstavlja najnovije tehničko dostignuće, koje u odnosu na 3D pruža mogućnost da vidite pokrete svoje bebe pre nego što je rođena, da uočite kako sisa palac, zeva, pomera rukice, pa čak i otvara i zatvara oči.

4D ultrazvučni pregled bukvalno slici daje osećaj dubine i prostorne orjentacije. Odlična je dopuna uobičajenom pregledu, posebno ako postoji sumnja na neke anomalije lica i ekstremiteta, poput šaka i stopala.

Na kraju krajeva, devet meseci je zaista dug period za čekanje na upoznavanje  novog  života koji raste u vašoj materici.

Kako se izvodi 4D ultrazvučni pregled

Lekaraska ordinacija Dr Nestorov poseduje 4D ultrazvuk najnovije generacije.

Ova vrsta ekspertskog pregleda se izvodi bezbedno u opuštenoj i prijatnoj atmosferi. Lekar će gelom lagano prelaziti preko vašeg trudničkog stomaka. Transduktor je uređaj koji ima za cilj da uhvati zvučne talase unutar vašeg tela. Ovaj pregled predstavlja neinvazivnu metodu, i danas je gotovo sastavni deo prenatalne nege svake trudnice.

Zašto se savetuje 4D ultrazvucni pregled trudnicama

4D ultrazvucni pregled

Ultrazvuk se najčešće koristi kako bi se otkrili problemi u razvoju bebe, eventualna oštećenja ploda kao i procena količine plodove vode. Takođe, ultrazvuk pomaže i u identifikovanju problema kod beba kao što je procep usne, procena težine ploda i njegove vaskularne karakteristike.

4D ekspertski ultrazvuk se radi oko četvrtog meseca trudnoće, jer se tada najbolje mogu videti pokreti bebe, izgled tela i ekstremiteta, što olakšava procenu njene motoričke aktivnosti i sveukupnog razvoja.

Posle četvrtog meseca moguće je videti čak i mimiku bebinog lica, što je za roditelje neprocenjivo iskustvo.

4D ultrazvučni pregled i njegov značaj

4D ultrazvucni pregled

Značaj ultrazvučnog pregleda je veliki, pored uvida u zdravlje i pravilan razvoj vašeg deteta interesantan je emotivni aspekt priče. Najčešće pitanje koja svaka buduća majka ima je: „Da li je dete zdravo?“. Posebnu važnost 4D ultrazvučnog pregleda ističemo zbog toga što vizualizacija ploda utiče povoljno na majku, njenu sigurnost, psihički mir i ublažavanje strahova vezanih za zdravlje bebe.

Dođite da u prijatnoj atmosferi naše ordinacije, najsrećnije trenutke vezane za rast i razvoj vaše bebe podelimo zajedno.

 

Оставите одговор

Hi, How Can We Help You?