• Braće Jerković 123A | Beograd
  • Radno vreme: Radnim danima 9-20h | Subota 9-14h | Nedelja ZATVORENO

100% Profesionalni

Etičnost i odgovornost

Stručno osoblje

Naš tim vrhinskih lekara

Savetovalište

Zadovoljni pacijenti

Kolonoskopski pregled

kolonoskopski pregled

Kolonoskopski pregled bi trebala da uradi svaka osoba starosne dobi preko pedeset godina.

Kako godine prolaze, rizici za pojedina oboljenja su u porastu, zato je neophodno da o svom zdravlju mislimo na vreme. Preventiva je najbolji put ka izlečenju i očuvanju zdravog tela.

kolonoskopski pregled

Kolonoskopski pregled je vrsta endoskopskog pregleda, kojim je moguće sa preciznošću utvrditi stanje unutrašnjosti debelog creva, kao i završnog dela tenkog creva.

Kolonoskopski pregled i njegov značaj

Kolonoskopsi pregled se uglavnom preporučuje kada pacijent ima tegobe poput krvi u stolici, smenjivanja zatvora i proliva, lažnih poziva na stolicu, bolova u abdomenu i kod pacijenata koji nemaju tegobe, ali zato imaju porodičnu anamnezu karcinoma kolona.

Osobe koji spadaju u starosnu grupu od 50-75-te godine, predstavljaju populaciju kojoj se preventivno savetuje ispitivanje digestivnog trakta, jer su godine veoma bitan faktor u nastanku bolesti debelog creva.

kolonoskopski pregled

Kolonoskopski pregled izvodi lekar specijalista

Lekarska ordinacija Dr Nestorov sarađuje sa lakarima specijalistima, koji poseduju višegodišnje iskustvo u obavljanju ovakve vrste pregleda.

Sama procedura traje 30-60 minuta, a lekovi koje ćete popiti pre toga, doprineće da se osećate opušteno i relaksirano.

Kolonoskopija se obavlja u prijatnom ambijentu naše ordinacije.

Tokom kolonoskopije, lekar koristi kolonoskop tj.dugi, cevasti instrument, sa kamerom na vrhu, koji direktno na ekranu prenosi sliku sluzokože debelog creva. Bilo kakve promene i abnormalnosti, mogu se uočiti sa velikom preciznošću.

Tokom postupka, jedina neprijatnost koju možete osetiti jesu biti blagi grčevi u stomaku, jer se u našoj lekarskoj ordinaciji, kolonoskopski pregled obavlja potpuno bezbedno i bezbolno.

kolonoskopski pregled

Pre kolonoskopije obratite pažnju na stanje organizma, kao i lekove koje upotrebljavate

Pre kolonoskopskog pregleda, neophodno je da lekara upoznate sa svojim zdravstvenim stanjem, kao i lekovima koje uzimate .

Neka stanja na koja treba da obratite pažnju su svakako trudnoća, plućne i srčane bolesti, kao i alergija na pojedine lekove i medicinska sredstva.

Ukoliko imate dijabetes ili uzimate lekove koji mogu da utiču na zgrušavanje krvi, možda će biti potrebno, da ih nekoliko dana pre procedure isključite.

Kolonoskopski pregled podrazumeva dodatnu opreznost i upotrebu antibiotika, ukoliko imate veštački srčani zalizak ili vam je ranije savetovano da ih pre stomatoloških i hirurških intervencija uključite.

Priprema za kolonoskopski pregled

Priprema se satoji od dijete i uzimanja veće količine tečnosti, kako bi se organizam isčistio. Pre same procedure, dobija se klistir, koji dovodi do pražnjenja donjeg dela creva.

kolonoskopski pregled

Pobrinite se da neko pođe sa vama, jer će vam možda biti potrebna pomoć posle anestezije koja izaziva blagu ošamućenost i motoričku usporenost.

Kolonoskopski pregled u lekarskoj ordinaciji Dr Nestorov

Lekarska ordinacija Dr Nestorov uz tim stručnih ljudi i lekara specijalista, obavlja kolonoskopski pregled u prijatnom ambijentu naše ordinacije.

Uz stručnjake, sa najvišim naučnim i stručnim zvanjima i aparatima za dijagnostiku, renomiranih svetskih proizvođača, tu smo da izađemo u susret svakom vašem problemu.

 

Оставите одговор

Hi, How Can We Help You?