• Braće Jerković 123A | Beograd
  • Radno vreme: Radnim danima 9-20h | Subota 9-14h | Nedelja ZATVORENO

100% Profesionalni

Etičnost i odgovornost

Stručno osoblje

Naš tim vrhinskih lekara

Savetovalište

Zadovoljni pacijenti

Uđite zdravi u novu godinu

Uđite zdravi u novu godinu

Uđite zdravi u novu godinu, poručuje lekarska ordinacija Braće Jerković, Dr Nestorov.

Januar je za ljude širom sveta važan mesec. On označava početak godine, sagledavanje postignutih rezultata i ostvarenih želja. Ujedno, ovo je period pripreme za, nove planove i ideje.

Najbitnija odluka koju svako treba da donese jeste briga o sebi, a preventiva je prvi i najvažniji korak za očuvanje zdravlja. Takođe, ona je polazna tačna za otkrivanje bolesti. Upravo je ranom dijagnostikom stepen njihovog izlečenja najviši.

Godišnji pregledi

Imajući ovo u vidu, pravi je trenutak da uđete zdravi u novu godinu. Ukoliko ste propustili skrining zdravlja u decembru, privatna lekarska ordinacija, Dr Nestorov vam skreće pažnju koji su lekarski pregledi obavezni kako biste od samog početka nove godine bili zdravi i srećni.

Uđite zdravi u novu godinu, posetite svog porodičnog lekara!

Zimu karakterišu brojne proslave i slave sa trpezom bogatom mesom i slatkišima Ovakva “teška” ishrana, uz smanjenju fizičku aktivnost, zbog hladnih dana, može da dovede do viška kilograma i zdravstvenih problema.

Nemojte da zaboravite da statistički podaci pokazuju da u Srbiji svaki drugi čovek ima povišeni krvni pritisak. Mnogi toga nisu ni svesni, jer su simptomi neprimetni, pa tek opšti lekarski pregled otkrije ovaj problem.

S obzirom da je hipertenzija vodeći faktor za pojavu srčanih bolesti, bolesti bubrega, moždanog udara, smatra se tihim ubicom savremenom čoveka. Zato, uđite zdravi u novu godinu i redovno kontrolišite pritisak. Pri tome veoma je važno da beležite rezultate kako biste pratili moguće oscilacije.

Uđite zdravi u novu godinu, obavezno proverite krvnu sliku

Povećanje težine nakon praznika može da izazove povišene vrednosti šećera u krvi i holesterola.

Da biste otklonili svaku sumnju uradite osnovne laboratorijske analize krvi i urina. Na taj način proverićete rad organa, kao i da li postoji neki zapaljenski proces.

Laboratorijske analize

Ako nemate nijednu hroničnu bolest, uđite zdravi u novu godinu, a za to je dovoljno da se laboratorijska dijagnostika radi jednom godišnje. U suprotnom morate češće pratiti, tj. ona mora biti sastavni deo vaših rutinskih pregleda.

Uđite zdravi u novu godinu, imajte uvid u stanje svog organizma

Ultrazvuk pruža uvid u trenutno stanje organa i njihove strukture. Za razliku od rendgena ovaj pregled nije štetan, pa ga mogu obavljati i deca i trudnice.

Najbolju sliku čitavog oraganizma omogućava kompletna sonografija. Ona obuhvata ultrazvučnu dijagnostiku vrata, dojki, abdomena, genitourinarnog trakta i skrotuma.

Problemi sa štitnom žlezdom iz godine u godinu rastu. Tome doprinose stres i loš način života. Pa je uz pregled štitne žlezde naročito značajan, jer je u pitanju žlezda koja kontroliše skore sve funkcije u telu.

UZ pregled štitne žlezde

Ultrazvučni pregled abdomena u okviru kompletne sonografije podrazumeva ispitivanje jetre, žučne kese, pankreasa i slezine, dok su ultrazvuk dojke i skrotuma značajni u smanjenju rizika od malignih oboljenja kod žena, tj. muškaraca.

Pored ultrazvuka, kompletna sonografija obuhvata i doppler krvnih sudova vrata, nogu, abdomena i karlice kako bi se analaziralo kretanja krvi kroz krvne sudove.

Uđite zdravi u novu godinu, zakažite još danas godišnje preglede u lekarskoj ordinaciji Dr Nestorov!

 

 

Hi, How Can We Help You?