• Braće Jerković 123A | Beograd
  • Radno vreme: Radnim danima 9-20h | Subota 9-14h | Nedelja ZATVORENO

100% Profesionalni

Etičnost i odgovornost

Stručno osoblje

Naš tim vrhinskih lekara

Savetovalište

Zadovoljni pacijenti

Godišnji pregledi – Pregledajte svoje zdravlje na kraju godine

Godišnji pregledi

Godišnji pregledi štite vaše zdravlje.

Svest o dobrom načinu života poslednjih godina je povećana. Mnogi ljudi vode računa o svojoj težini, ishrani i redovnoj fizičkoj aktivnosti. Na žalost, savremeno doba ima i negativnu stranu, jer je donelo stres, nervozu i nedostatak sna.

Pa, ma koliko se trudili da živimo zdravo pojedine bolesti, usled genetike i spoljašnjeg uticaja, ne možemo izbeći, ali ih možemo otkriti u početnom stadijumu, kada i lečenje ima najveći efekat.

Zbog toga se preventiva zasniva na redovnoj poseti lekaru, a koji su godišnji pregledi obavezni na kraju godine otkriva vam lekarska ordinacija Braće Jerković, Dr Nestorov.

Godišnji pregledi počinju posetom lekara opšte medicine

Opšti lekarski pregled je prvi korak za skrining zdravlja.

Godišnji pregledi

Zabrinjavajući je podatak da čak jedna od 3 odrasle osobe ima visok krvni pritisak, a da toga nije ni svesna. Kako ne postoje simptomi, opasnost da se jave srčane bolesti, oštećenje vida ili da dođe do moždanog udara je velika, te se visok krvni pritisak opravdano naziva “tihim ubicom”.

Takođe, provera holesterola i šećera je obavezna kada su godišnji pregledi u pitanju. Naime, laboratorijska dijagnostika obezbediće vam da iz godine u godinu pratite parametre vezane za rad pankreasa, dijabetes, hipertenziju i druge bolesti, a njihovim upoređivanjem vaš porodični lekar opšte medicine lako će primetiti promene i pre nego što se jave ozbiljni simptomi.

Godišnji pregledi štitne žlezde

Problemi sa štitnom žlezdom često su prikriveni. Pa je zbog toga veoma važno da godišnji pregledi obuhvate i proveru rada ove žlezde. Kao i hormone T3 i T4 koje ona luči.

Godišnji pregledi

UZ pregled štitne žlezde je neinvanzivna metoda koja ima visok stepen preciznosti. Njome se mogu otkriti promene veličine već od 2 mm. Kao i prokrvljenost štitne žlezde. Što je veoma važno za procenu zdravlja, jer jedna od 10 osoba ima problem sa štitnom žlezdom. On se ne odnosi samo na ubrzani ili usporeni rad, već i na pojavu cisti, a upravo se one otkrivaju tokom rutinskih godišnjih pregleda.

Godišnji pregledi debelog creva

Kraj godine je ispunjen brojnim slavljima i slavama. Samim tim je i veći unos teške hrane bogate mesom i masnoćama.

Tokom godina dolazi do taloženja negativnih, nesvarljivih materija koje mogu da dovedu do brojnih tegoba. 

Lekari ističu da pacijenti stariji od 50 godina moraju da u svoje godišnje preglede uvrste i kolonoskopski pregled, dok osobe kod kojih u porodičnoj istoriji postoji zabeležena pojava raka ili polipa moraju znatno ranije da krenu na preventivne preglede debelog creva.

Ovi lekarski pregledi izazivaju nelagodnost već pri samoj pomisli, a mnogi naglašavaju da im teško pada priprema koja obuhvata dijetu i tretman pražnjena creva. Ipak, imajte u vidu da je to jedini način da se na vreme utvrde prekancerogene promene.

Osim toga, kolonoskopski pregled omogućava i utvrđivanje polipa, koji, obično, ne izazivaju nikakve tegobe, ali mogu da dovedu ozbiljnih bolesti. Zapravo, oni se i skidaju tokom samog pregleda.

Godišnji pregledi

Dočekajte Novu godinu zdravi i srećni. Već danas zakažite svoje godišnje preglede, a  privatna lekarska ordinacija, Dr Nestorov vam nudi sistematski pregled sa komplet sonografijom po neverovatnom popustu od 73 odsto! Pored navedenih pregleda njime je obuhvaćen i ultrazvuk dojke koji je važan za žene, kao i urološki pregled kod muškaraca.

Hi, How Can We Help You?