• Braće Jerković 123A | Beograd
  • Radno vreme: Radnim danima 9-20h | Subota 9-14h | Nedelja ZATVORENO

100% Profesionalni

Etičnost i odgovornost

Stručno osoblje

Naš tim vrhinskih lekara

Savetovalište

Zadovoljni pacijenti

Opšti lekarski pregled

Opšti lekarski pregled

Opšti lekarski pregled obuhvata široko polje delovanja. Počev od temperature i prehlade, preko iznenadnog bola u leđima, pa do zakazivanja za potpuni skrining zdravlja.

Ovi lekarski pregledi se obavljaju na nivou primarne zdravstvene zaštite od strane lekara opšte medicine, specijaliste opšte medicine ili lekara specijaliste medicine rada. Da je opšti lekarski pregled ključan za zdravlje govori i podatak da čak 80 odsto svih zdravstvenih problema se rešava na nivou opšte medicine.

Šta obuhvata opšti lekarski pregled otkriva vam privatna lekarska ordinacija, Dr Nestorov.

Opšti lekarski pregled predstavlja osnovu za očuvanje zdravlja

Opšti lekarski pregled, kao što mu i sam naziv kaže, nije ograničen na određene organe i oblasti tela. Već pristupa svakom problemu i svakom pacijentu, bez obzira na pol i godine starosti. Uključujući i hronične bolesti, tj. pacijente sa stalnom terapijom.

Pregled podrazumeva razgovor sa pacijentom, uzimanje anamneze i uvid u medicinsku istoriju. Zatim sledi fizički deo pregleda sa merenjem krvnog pritiska i pulsa. Sagledavanjem celokupnog stanja, lekar određuje terapiju i prati tok bolesti i uspešnost lečenja.

Ukoliko postoji sumnja na bolest, koja se mora detaljnije ispitati, slede laboratorijska dijagnostika, ultrazvuk, kao i drugi dodatni pregledi. Tj. lekar opšte prakse zakazuje sve potrebne konsultativne preglede specijalista sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite.

Opšti lekarski pregled

Jedino na taj način moguće je rano otkrivanje bolesti, te možemo da kažemo da je, upravo, pravovremeni opšti lekarski pregled zaslužan za najveću stopu izlečenja opasnih bolesti.

Da li se opšti lekarski pregled obavlja samo kada osećamo neku tegobu?

Kako je preventiva najbitnija za očuvanje zdravlja, opšti lekarski pregled ne obuhvata samo postavljanje dijagnoze i lečenje. On, pre svega, ima za cilj promociju i unapređenje zdravlja.

To znači da na opštem pregledu možete dobiti savete kako da se zaštite od bolesti, koji su faktori rizika u odnosu na stanje vašeg organizma i načina života, da li postoji opasnost od naslednog faktora isl. Takođe, vodi se računa o edukaciji vezanoj za pravilnu ishranu, kako biste sprečili brojne probleme koje donosi višak kilograma.

Ujedno, lekar opšte medicine vas podseća na redovne kontrolne i sistematske preglede.

Lekar opšte medicine ima indivudualni pristup

Opšti lekarski pregled, zapravo, vrši vaš porodični lekar. S obzirom da vas leči godinama, on ima uvid ne samo u vaše zdravstveno stanje, već poznaje i istoriju bolesti vaše porodice, ali i vaše navike, okruženje u kojem živoi, pa i odnose u porodice. Ovakvom slikom, olakšano je donošenje prave dijagnoze, čak i u situacijama kada nisu ispoljeni jasni simptomi.

Opšti lekarski pregled

Lekar opšte medicine ima razumevanja za sve vaše probleme. I dovoljno vremena da vas uvek sasluša. Naime, on vam uvek stoji na raspolaganju kada je vam potreban opšti lekarski pregled. Pa i kada niste u mogućnosti da dođete u ordinaciju.

Naime, opšti lekarski pregled možete obaviti i u kućnim uslovima. Posete lekara u vašem domu imaju brojne prednosti. Pored značajne uštede u vremenu i novcu, one obezbeđuju dodatni komfor, a kako su pacijenti opušteniji razvija se i bolji odnos sa lekarima.

Lekarska ordinacija Braće Jerković, Dr Nestorov u svom timu ima vrhunske stručnjake opšte medicine kojima su svoje poverenje dali brojni pacijenti.

 

Hi, How Can We Help You?