• Braće Jerković 123A | Beograd
  • Radno vreme: Radnim danima 9-20h | Subota 9-14h | Nedelja ZATVORENO

100% Profesionalni

Etičnost i odgovornost

Stručno osoblje

Naš tim vrhinskih lekara

Savetovalište

Zadovoljni pacijenti

ORL pregled u Beogradu

orl pregled u beogradu

ORL pregled u Beogradu

ORL pregled u našoj lekarskoj ordinaciji Dr Nestorov ima za cilj da kompletan pregled pacijenata, koji imaju probleme sa ušima, grlom ili nosem, obave brzo, efikasno i po pristupačnim cenama.

Osnovna karakteristika ORL patologije je da za svega par nedelja skoro svi akutni procesi prelaze u hronicitet. Kada dođe do toga, lečenje je mnogo teže i traje duže.

Samoinicijativno uzimanje antibiotske terapije, predugo korišćenje preparata u formi kapi za nos izaziva histo-anatomske promene na sluznicama dovodeći pacijente u situaciju potpune zavisnosti od istih, praveći više štete nego koristi.

Lekarska ordinacija Dr Nestorov Vas savetuje da se ne lečite sami, već kada osetite prve simptome bolesti potražite pomoć ORL specijaliste.

ORL pregled obuhvata :

  • Ušni pregled
  • Pregled grla
  • Pregled nosa

Pregled uha

orl pregled beograd

Ušni pregled podrazumeva procenu sluha, kao i pregled cele ušne školjke.

Sa pojavom prvih simptoma bolesti ili nelagodnosti, treba da zakažete ORL pregled u Beogradu i da Vam lekar da prave smernice za dalje lečenje i prepiše  adekvatnu terapiju.

Klasične tegobe vezane za bolesti uha jesu : bol u uhu, zujanje u ušima i vrtoglavica.

Pored ova tri razloga, otorinolaringologa bi ste trebali da posetite i ukoliko ste imali predhodnu operaciju uha, povredu glave, porodičnu istoriju oštećenja sluha, sistemske bolesti poput moždanog udara, multiple skleroze i kardiovaskularnih oboljenja, dugotrajno uzimanje antibiotske terapije, krvarenje iz nosa, oslabljeno čulo mirisa, upornu sekreciju iz nosa, krvarenje, izlaganje buci tokom dužeg vremenskog perioda, kao istoriju atopije i alergije kod dece.

Pregled otorinolaringologa je potpuno bezbolan i traje svega 30- ak minuta.

Sastoji se od predhodnog razgovora sa pacijentom i samog pregleda.

Pregled spoljašnjeg uha se vrši otoskopom.

Najpre, lekar  proverava da li je ušni kanal prohodan, ukoliko nije, savetovaće vam ispiranje ušiju, kao i čišćenje ušnog voska, koji može izazvati brojne probleme.

Zatim se prelazi na pregled bubne opne, stanja ravnoteže, utvrđuje se da li pacijent dobro čuje i ukoliko postoji zujanje u ušima, koje je njegovo poreklo.

Pregled bubne opne se vrši otoskopom sa sopstvenim izvorom svetlosti na sebi.

Otoskop na sebi ima lupu za uvećanje, što daje dobar i kompletan pregled bubne opne, stanja kože ušnog kanala, kao i prisustva voska ili stranog tkiva u njemu.

Tokom celog pregleda nećete osetiti nikakvu nelagodnost, potpuno je bezbolan i kratko traje.

Pregled nosa

Pregled nosa, otorinolaringolog vrši kako bi ispitao i procenuo funkciju i prohodnost nosnih kanala, utvrđuje da li je kriva nosna pregrada, da li postoji sekrecija, kao i očuvanost čula mirisa kod pacijenta.

Uobičajeni simptomi vezani za bolesti nosa, zbog kojih bi ste trebali da posetite ORL stručnjaka jesu: opstrukcija disajnog puta, rinoreja (curenje iz nosa), kijavica, anosmija, facijalna bol izazvana upalom sinusa, hrkanje, predhodna istorija bolesti.

Simptomi koji još mogu izazvati probleme su svakako i alergije, pušenje, kućni ljubimci, predhodne operacije nosa i traume…i još mnogo toga.

Pregled se sastoji od razgovora sa pacijentom, gde on predočava lekaru sve svoje probleme, i samog pregleda.

orl pregled popust

Otorinolarngolog koristi spekulum i specijalne naočare koje na sebi imaju ogledalo sa ugrađenim svetlom, kako bi mogao da uoči eventualne deformitete, devijacije, otoke, ožiljke i crvenilo.

Pregled nosa traje veoma kratko, bezbolan je i ne izaziva nikakvu neugodnost kod pacijenta.

Lekar specijalista će vam prepisati adekvatnu terapiju, ili, ukoliko je potrebno, uputiti vas na dodatne pretrage.

Pregled grla

ORL pregled u Beogradu ima i poslednji, ali ne manje važan pregled koji obavlja ORL specijalista i to je pregled grla.

Pregled grla podrazumeva temeljno ispitivanje usne šupljine, grla, jezika, krajnika, ždrela i glasnih žica.

Otorinolaringolog ovim pregledom utvrđuje da li je došlo do upale, da li postoji strano telo, suženje ili da li pacijent ima otoke, polipe ili bilo koju vrstu promena na glasnim žicama usled promuklosti.

Lekar će pre pregleda obaviti sa pacijentom informativni razgovor o problemima i simptomima zbog kojih se obratio za pomoć.

U obzir će se naravno uzimati predhodna istorija bolesti, prekomerno korišćenje alkohola i cigareta, kao i eventualne stomatološle intervencije.

Simptome nemojte zapostavljajti, najbolji način da pomognete sebi, jeste da potražite pomoć stručnog lekara koji će vam dati smernice i rešiti sve vaše nedoumice.

ORL Pregled u Beogradu – Vaš lekar od poverenja

Lekarska ordinacija Dr Nestorov je tu da sa lekarima specijalistima, ljubaznošću, stručnim kadrom i najkvalitetniom medicinskom uslugom izađe u susret svakom vašem problemu i blagovremeno ga reši.

Birajte pažljivo one kojima poklanjate ono što vam je najvažnije – Vaše zdravlje!

Оставите одговор

Hi, How Can We Help You?