• Braće Jerković 123A | Beograd
  • Radno vreme: Radnim danima 9-20h | Subota 9-14h | Nedelja ZATVORENO

100% Profesionalni

Etičnost i odgovornost

Stručno osoblje

Naš tim vrhinskih lekara

Savetovalište

Zadovoljni pacijenti

Razlozi zbog kojih bi svaki muškarac trebao da uradi urološki pregled

uroloski pregled bubrega

Zašto je urološki pregled važan?

Urološki pregled, kod većine muškaraca, izaziva dozu nelagodnosti, pri samoj pomisli na isti.

Koliko puta u praksi čujemo, da je uzrok neplodnosti, upravo vezan za urološki problem kod muškarca.

Ponekada i na izgled, najbezazleniji simptom ne bi trebalo ignorisati, jer on može biti znak upozorenja za neku od potencijalno opasnih bolesti.

Ukoliko osećete bilo kakve tegobe, nemojte ih zapostavljati, već se obratite svom urologu, za savete i smernice kada su dalja ispitivanja u pitanju.

Lekarska ordinacija Dr Nestorov dugogodišnjim radom, iskustvom i stručnim kadarom, pomaže ljudima koji imaju urološke probleme. Pregled urologa je kod nas, jedan od najtraženijih pregleda. Ukoliko se jave uporne i nejasne urološke tegobe, potreban je pregled stručnjaka i ultrazvučna dijagnostika, u cilju bržeg i lakšeg rešavanja problema.

Pacijent je kod nas uvek na prvom mestu i zbog toga ćemo u narednom blogu pokušati da vas upoznamo sa problemima, zbog kojih bi ste trebali da posetite svog urologa i uradite kompletan urološki pregled.

uroloski pregled beograd

Urološki pregled zbog problema neplodnosti

Svaki aspekt muške neplodnosti, i dugogodišnjih problema u cilju ostvarivanja potomstva, trebalo bi da bude ispitan od strane lekara specijaliste-urologa.

Neplodnost se definiše kao nemogćnost začeća nakon godinu dana nezaštićenih seksualnih odnosa.

Uzroci mou biti različiti, ali je malo poznato, da nakon starosne dobi partnerke, muška neplodnost je najveći faktor koji utiče na mogućnost začeća, i to čak u 40% slučajeva.

Olakšavajuća okolnost je to što se muška neplodnost veoma lako dijagnostikuje i to je razlog da na prve simptome ili sumnje, posetite urologa i uradite kompletan urološki pregled.

Urološki pregled zbog pojave krvi u urinu

Krv u urinu „hematuruja“, može biti vidljiva golim okom ili se može uočiti pod mikroskopom, takozvana mikroskopska hematurija.

Ovaj simptom nije normalna pojava i može biti znak upozorenja na bezazlene infekcije, koje se veoma lako leče, prisustvo peska ili kamenja u urotraktu, ali i na kancer mokraćne bešike ili bubrega.

Zdravlje je najdragocenije i treba ga čuvati, zato pri prvoj pojavi i najmanjeg krvarenja, vreme je da se obratite urologu i izvršete urološki pregled, kao i ultrazvučni pregled genitourinarnog trakta: bubrega, uretre, mokraćne bešike i prostate.

Promene na prostati su znak da je vreme da vas pregleda specijalista urologije

Bilo kakve vrste abnormalnosti na prostati u smisli čvrstine, malih čvorova i sličnih nepravilnosti, znak su da je vreme da posetite svog urologa.

Lekarska ordinacija Dr Nestorov savetuje redovne urološke preglede muškaraca preko 45 godina starosti, jer bolest koja je dijagnostifikovana u ranoj fazi, ima velike šanse za uspešno izlečenje.

Ultrazvučni pregled bubrega

Ukoliko primetite bilo kakve probleme u radu bubrega, tegobe, bolove ili otežano mokrenje ultrazvuk bubrega je idealan način da se problem locira, postavi tačna dijagnosa i krene sa uzimanjem terapije u cilju prepisivnja adekvatne terapije i uspešnog izlečenja.

lekarska ordinacija

Urološki pregled testisa

Kod pojave upornog bola, promene u čvrstini, čvorića koji se mogu opipati ili bilo koje vrste subjektivnih problem, pregled urologa je neophodan. Od lekara specijaliste ćete dobiti korisne savete i smernice. Prevencija je najbolji vid zaštite vašeg zdravlja.

Pregled urologa sa kompletnom ultrazvučnom dijagnostikom sadrži:

Pregled urologa sa palpatornim pregledom prostate i testisa

Utrazvučni pregled genitourinarnog trakta: bubrezi, ureteri, mokraćna bešika, prostata

Utrazvučni pregled abdomena: Jetra, slezina, žučna kesa, pankreas, trbušna aorta, limfne žlezde u abdomenu

Utrazvučni pregled testisa i adneksa

Ekspertski izveštaj za svaki od navedenih pregleda

Lekarska ordinacija Dr Nestorov, brine o svakom svom pacijentu. Uz posebne pogodnosti i popuste proverite svoje zdravlje, jer ono je najveće bogatstvo koje čovek ima.

Оставите одговор

Hi, How Can We Help You?