• Braće Jerković 123A | Beograd
  • Radno vreme: Radnim danima 9-20h | Subota 9-14h | Nedelja ZATVORENO

100% Profesionalni

Etičnost i odgovornost

Stručno osoblje

Naš tim vrhinskih lekara

Savetovalište

Zadovoljni pacijenti

Porodični lekar

Porodični lekar

Porodični lekar je lekar opšte medicine, specijalista opšte medicine ili lekar specijalista medicine rada koji prati zdravstveno stanje svakog člana porodice bez obzira na pol i godine starosti.

Kada se pojave iznenadni simptomi gripa, nagli bol u leđima ili neočekivani osip, poslednja stvar koju želite tada da uradite jeste da tražite odgovarajućeg lekara, već želite nekog kome verujete i ko vas poznaje.

Upravo u tim situacijama porodični lekar vam može pomoći da prevaziđete manje probleme i sprečite velike i hronične bolesti.

Pored primarne zdravstvene zaštite, porodični lekar zakazuje i konsultativne preglede specijalista sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite. To je naročito važno kod hroničnih progresivnih oboljenja ili ukoliko postoji sumnja na druge bolesti, koje se moraju detaljnije ispitati.

Lekarska ordinacija Beograd Dr Nestorov  vam ukazuje na prednosti koje pruža porodični lekar.

Porodični lekar prati vaše stanje tokom čitavag života

Porodični lekar može da leči decu, tinjedžere i odrasle osobe, tako da nije neuobičajeno da je on pristutan u vašem životu godinama pa čak i decenijama. S obzirom da poseduje znanje za lečenje širokog spektra zdravstvenih stanja, porodični lekar je pravi izbor u većini zdravstvenih situacija.

Porodični lekar

Na taj način se stvara i dublji odnos između pacijenta i lekara, koji može da traje do kraja života.

Detaljno je upoznat sa vašom porodičnom istorijom bolesti

Kada vas lekar leči godinama, on ima mogućnost da dublje razume ne samo vaše trenutno stanje već i istoriju bolesti.

Posmatranje više generacija jedne porodice pomaže mu u postavljanju prave dijagnoze. Prevencija i rano otkrivanje bolesti srca, raka i drugih ozbiljnih stanja, su od ključnog značaja.

Porodični lekar

Naime, jedna od glavnih funkcija porodičnog doktora jeste da prati porodičnu istoriju i genetske faktore, što može biti ključno u spasavanju života.

Medicinska istorija je samo deo slike. Porodični lekar zna i vaše odnose u porodici. On takođe poznaje vaš karakter što mu dalje pruža uvid da li je nastalo stanje ozbiljna bolest ili, možda, prolazni stres.

Porodični lekar vas može pregledati u vašoj kući

Kada niste u mogućnosti porodični lekar može doći do vas.

Posete lekara u vašem domu nisu vremenski ograničene, niti ometane od raznih spoljašnjih faktora, te ima više vremena da detaljnije obavi fizički pregled i da se fokusira na potrebe i probleme pacijenta.

Pregledom u kućni uslovima porodični lekar ima direktan pristup vašoj sredini koja igra veliku ulogu u neposrednom oporavku.

Porodični lekar je više od obične posete doktoru

Čak i ako ste generalno zdrava osoba, potrebna je redovna poseta lekaru, kao i skrining zdravlja, radi očuvanja vašeg zdravstevnog stanja.

Takođe, on upravlja hroničnim stanjima – bolesti srca, dijabetes i artritis. On može da leči akutne situacije kao što su sinusne infekcije i povrede, pa čak i da obavlja manje hirurške procedure.

Porodični lekar čuva ne samo vaše zdravlje, već i budžet

Dugoročno posmatrano, uključuivanje porodičnog lekara štedi novac za pojedinca i za zdravstveni sistem.

Porodični lekar

Studije su pokazale da u zemljama u kojima ima više doktora primarne zdravstvene zaštite po osobi, manja je verovatnoća da će doći do hospitalizacije. Takođe, stopa smrtnosti kada su u pitanju rak, srčane bolesti i moždani udar je znatno niža.

Lekarska ordinacija Dr Nestorov je pravi izbor za vašu porodicu!

Hi, How Can We Help You?