• Braće Jerković 123A | Beograd
  • Radno vreme: Radnim danima 9-20h | Subota 9-14h | Nedelja ZATVORENO

100% Profesionalni

Etičnost i odgovornost

Stručno osoblje

Naš tim vrhinskih lekara

Savetovalište

Zadovoljni pacijenti

Posete lekara u vašem domu

Posete lekara u vašem domu predstavljaju obilazak pacijenata u kućnim uslovima, što doprinosi većoj privatnosti i komforu.

Posete lekara u vašem domu kroz istoriju

Do 60-ih godina prošlog veka, kućna poseta lekara činila je čak 40 odsto zdravstvenih pregleda. Razlozi za ovako veliki procenat ogledaju se pre svega u nerazvijenosti transporta u to vreme.

posete lekara u vašem domu

Naime, prve automobile nisu mogle da priušte mnoge porodice. Kako je održavanje konja i kočija, takođe, bilo zahtevno, očiglednije je bilo da  lekari dolaze u kućne posete.

Pronalazak telefona doveo je do smanjenja vremena čekanja za posete lekara , a samim tim omogućeno je i brže delovanje doktora u kritičnim situacijama.

Međutim, u drugoj polovini 20. veka, sa razvojem nauke i tehnike lekari su počeli da šalju pacijente u prostorije za pomoć u hitnim slučajevima i sprecijalizovane ordinacije. One su bile opremljene potrebnom medicinskom opremom.

Ovo je uticalo na to da se kućna poseta lekara drastično smanji te su one 1980. godine obuhvatale samo 0,6 odsto ukupnih pregleda.

Posete lekara u vašem domu su veoma tražene poslednjih godina

Poslednjih desetak godina situacija u ovoj oblasti se promenila. Danas,  posete lekara u vašem domu uključuju visokotehnološku prenosnu opremu i mogućnost izvođenja brojnih testova. Obično ih vode lekar i medicinska sestra, a u zavisnosti od potreba pacijenta mogu se naći i asistenti lekara, farmaceut, socijalni radnik.

posete lekara u vašem domu

Brz način života i savremeni uslovi kućnog lečenja, uslovili su da su ove posete sve traženije od strane pacijenata različite starosne dobi, a ne samo starih lica.

Ovo potvrđuje i studija iz 2004. godine koja je otkrila da je broj bolničkih boravaka pao za 62 odsto što je dovelo da značajne finansijske uštede.

Posete lekara u vašem domu imaju brojne prednosti

Danas, pacijenti imaju puno opcija kada je reč o dobijanju medicinske usluge – mogu da izaberu kliniku u kojoj žele da se leče i da u njoj čekaju da ih izabrani lekar primi ili da, samo putem nekoliko klika na svom telefonu, pozovu doktora i zakažu kućnu posetu.

Kućne posete lekara štede vreme i novac

Prilikom posete lekara u vašem domu vi birate vreme koje vama odgovara. Samim tim nećete morati da izlazite sa posla zbog zakazane konsultacije. Kako lekar dolazi kod vas, nećete imati ni troškove prevoza kao u slučaju odlaska u ordinaciju.

Imajući sve ovo u vidu, generalno gledano, kućna poseta  lekara je veoma povoljna.

posete lekara u vašem domu

Takođe, kućne posete lekara su sigurnije za vaše zdravlje. Hiljade ljudi svakog dana posete bolnicu, pa je veći rizik od respiratornih infekcija. Kao i bilo kojih drugih infektivnih bolesti koje se mogu preneti na različite načine dok čekate u redu za lekara.

Posete lekara u vašem domu dovode do veće povezanosti sa pacijentima

Posete lekara u vašem domu nude bolju zdravstvenu zaštitu. Lekar konsultacijom na ovaj način nije vremenski ograničen, niti ometan od raznih spoljašnjih faktora, te ima više vremena da detaljnije obavi fizički pregled i da se fokusira na potrebe i probleme pacijenta. Lekar je potpuno posvećen pacijentu čime se stvara dublja veza u njihovom odnosu.

Takođe, kućna poseta lekara pruža direktan pristup pacijentovoj sredini koja igra veliku ulogu u neposrednom oporavku. U skladu sa faktorima iz okruženja i opšteg stanja pacijenta, lekar ima jasniju sliku na osnovu koje može uspostaviti tačnu i preciznu dijagnozu.

Ordinacija Dr Nestorov pruža usluge kućne posete lekara koje možete zakazati telefonom ili emailom.

Hi, How Can We Help You?