• Braće Jerković 123A | Beograd
  • Radno vreme: Radnim danima 9-20h | Subota 9-14h | Nedelja ZATVORENO

100% Profesionalni

Etičnost i odgovornost

Stručno osoblje

Naš tim vrhinskih lekara

Savetovalište

Zadovoljni pacijenti

Psihijatrijski pregledi i borba sa depresijom

pregled psihijatra

Psihijatrijski pregledi u lekarskoj ordinaciji Dr Nestorov se obavljaju u ugodnoj atmosferi, gde ćete uz opuštenu priču i profesionalne savete, veoma lako uspeti da savladate sve svoje probleme.

Psihijatrijski pregledi u lekarskoj ordinaciji Dr Nestorov

Kada dođete kod psihijatra po prvi put, često ne znate šta da očekujete. Da li ćete morati da legnete na kauč? Hoćete li morati da pričate o svom detinjstvu, roditeljima ili noćnim morama?

psihijatrijski pregledi

Ponekada su ove nepoznanice prepreka da potražite pomoć, kada vam je ona zaista neophodna. Fizičke bolesti se umnogome razlikuju od psihičkih i u ovom blogu ćemo pokušati da vam objasnimo kada su psihijatrijski pregledi najbolja opcija za vas.

Ako nikada niste bili kod psihijatra, može vas iznenaditi da je njegova prva poseta u lekarskoj ordinaciji Dr Nestorov, vrlo slična iskustvu sa drugim medicinskim stručnjacima, koje ste imali u prošlosti.

Razgovori sa psihijatrom su pre svega poverljivi i prva poseta se obično smatra nekom vrstom konsultacija i upoznavanja. Kasnije, psihijatar vrši uvid u vaše opšte zdravstveno stanje, mentalno zdravlje i istoriju bolesti članova vaše bliže porodice.

Ispitivanje fizičkih uzroka i njihovo isključivanje, uvek predhodi psihijatrijskom pregledu.

Depresija, manija, anksioznost i misaoni poremećaji, mogu imitirati medicinske probleme kao što su bolesti štitaste žlezde, razne vrste infekcija, hormonskih disbalansa, kao i mnogih drugih medicinskih stanja, koja se mogu lečiti.

Psihijatrijski pregledi i plan lečenja

Kod pacijenata sa depresijom, postoji veliki broj mogućnosti prilikom lečenja, koje psihijatri koriste. Psihijatrijski pregledi se obavljaju temeljno i sa velikom pažnjom. Svaki pacijent je jedinstven i svaki dolazi sa istorijom neuspelih i uspelih tretmana koje su pokušali u prošlosti. Uspostavljanje prave dijagnoze je imperativ svih naših lekara, a sve u cilju razvijanja efikasnog plana lečenja.

psihijatrijski pregledi

Psihijatri lekarske ordinacije Dr Nestorov plan lečenja formulišu na osnovu ozbiljnosti simptoma, uticaja depresije na njihovu sposobnost da funkcionišu na poslu ili kod kuće, kao i same istorije predhodnih tretmana i lečenja.

Psihoterapija kao metod lečenja

Psihoterapija je najčešće početni tretman koji psihijatri savetuju kada je depresija u pitanju. Pored psihterapije često je neophodno uključiti i pomoćnu terapiju u vidu medikamenata.

Psihijatar igra ključnu ulogu u uspostavljanju dijagnoze i formulisanju plana lečenja. U nekim slučajevima, psihijatar može zatražiti pomoć drugih stručnajaka iz te oblasti, kao i savete i mišljenja psihologa, i na osnovu toga osmisliti plan lečenja i utvrditi pravu dijagnozu.

Psihijatrijski pregledi, adekvatno lečenje i promena načina života i ponašanja

Psihijatrijski pregledi predstavljaju samo dobru polaznu tačku, međutim put ka izlačenju podrazumeva još neke stvari.

Sama depresija je povezana sa promenom ponašanja i ima tendenciju da dovede do socijalne izolacije i smanjenog interesa za normalne životne aktivnosti. Svaki psihijatar podstiče pacijenta, upravo zbog toga, da napravi plan i popis njegovih dnevnih aktivnosti. To podrazumeva ishranu, vežbanje, fizičke aktivnosti, rekreativne aktivnosti, hobije, kućne poslove, kao i održavanje lične higijene. Motivacija da se pokrenu, je upravo ono što doprinosi tome da se osećaju bolje.

Lekarska ordinacija Dr Nestorov u svom timu ima vrhunske stručnajke iz oblasti psihijatrije. Osim medikamenata, pacijentima se daje plan ponašanja i aktivnosti, koji je prilagođen njihovim trenutnim motivacijama, funkcionisanju i sposobnostima. Čak i male pobede i dostignuća mogu podići njihovo raspoloženje. Depresija izaziva velike promene, razara iznutra i spolja i zahteva upornu i jaku borbu.

Psihijatriijski pregledi kao put ka ozdravljenju

psihijatrijski pregled

Neki pacijenti dolaze u ordinaciju u potrazi za pilulama za pomoć, drugi pak ne veruju u lekove.

Postoji veliki broj lekova, koji dokazano pomažu u borbi protiv depresije. Prilikom određivanja terapije, psihijatar uvek gleda istoriju predhodno uzimanih medikamenata, kao i njihove koristi i štete za pacijenta.

Psihijatrijski pregledi podrazumevaju uočavanje specifičnih simptoma depresije. Ovi simptomi služe kao smernica u određivanju terapije i izboru kombinacije medikamenata koji će najbolje odgovarati njihovim ličnim i trenutnim potrebama. Pri svakoj poseti, terapija se dozira (smanjuje ili povećava), kako bi se postigli optimalni rezultati.

Lekovi za lečenje depresije počinju da deluju za dve do šest nedelja. Zbog toga je važno da pacijent koristi u tom periodu i druge opcije lečenja. To podrazumeva psihoterapiju, kao i promenu načina ponašanja. Ovi modaliteti mogu imati značajne pozitivne efekte na depresiju i kasnije mogu poslužiti kao most, koji će učiniti da lekovi u trenutku delovanja, imaju svoj puni efekat.

Lekarska ordinacija Dr Nestorov je tu da pomogne svima koji imaju ovakav, ili sličan problem. Cilj ovog bloga i jeste da pošalje poruku nade, svima koji su je izgubili.

Psihijatrija je upravo oblast medicine, koja se fokusira na bolesti uma, uključujući i depresiju. Psihijatrijski pregledi pomažu da se uspostavi prava dijagnoza i odredi adekvatna terapija, što je veliki korak ka ozdravljenju.

Znajte da vaša borba može biti mnogo lakša ako je podelite sa nekim!

Hi, How Can We Help You?