• Braće Jerković 123A | Beograd
  • Radno vreme: Radnim danima 9-20h | Subota 9-14h | Nedelja ZATVORENO

100% Profesionalni

Etičnost i odgovornost

Stručno osoblje

Naš tim vrhinskih lekara

Savetovalište

Zadovoljni pacijenti

Kompletna sonografija vašeg tela

kompletna sonografija

Kompletna sonografija je potpuni slikovni prikaz vašeg tela pomoću ultrazvučnih talasa visokih frekvencija.

Kompletna sonografija nije štetna za pacijenta

Ovi medicinski testovi su neinvazivni, sigurni i bezbolni i omogućavaju brz uvid u zdravstveno stanje organa te pomažu lekarima da dijagnostikuju i leče medicinske promene.

Kompletna sonografija ne koristi jonizujuće zračenje kao kod rendgenskog pregleda, pa zbog toga nikako nije štetna za pacijenta.

Pošto su slike dobijene ovim pregledima uhvaćene u realnom vremenu, one pokazuju trenutnu strukturu unutrašnjih organa i kretanje krvi kroz krvne sudove.

Šta obuhvata kompletna sonografija?

kompletna sonografija

Kompletna sonografija organizma  obuhvata ultrazvučni i vaskularni dopler skrining.

Pod ultrazvučnim skriningom podrazumevamo pregled vrata, dojki, čitavog abdomena, genitourinarnog trakta i skrotuma.

Ultrazvuk vrata daje uvid u stanje štitaste žlezde. Ova žlezda stvara tiroidne hormone, koji učestvuju u regulaciji brojnih funkcija u telu, uključujući i brzinu kucanja srca. Vrlo je uobičajeno da se u njoj formiraju mrljasta područja ili nodusi koji se, ponekad, mogu, napipati površinski.

Međutim, mnogi nisu vidljivi na ovoj način te je upotreba ultrazvuka veoma bitna. Većina otkrivenih nodusa su benigni i ne predstavljaju nikakvi zdravstveni rizik. Ipak, manji deo su pravi tumori koji zahtevaju detaljniji pregled.

Pored štitaste žlezde, ovim ultrazvukom se proveravaju i paraštitaste žlezde, mišići, vezivno-tkivni omotači, limfni čvorovi i pljuvačne žlezde. Može se videti njihov oblik, proceniti struktura, izmeriti veličina.

Ultrazvučni pregled dojke

kompletna sonografija

Ultrazvuk dojke je ključni test za svaku ženu počev od tinejdžerskih dana. Njime se utvrđuju bilo kakve abnormalnosti dojki koje su napipane kod primarnog pregleda (kvržica, sukrvavi ili spontani bistri iscedak iz bradavice) i karakterizacija potencijalnih abnormalnosti pronađenih mamografskim ili MR pregledom dojki.

Ako se ima u vidu da u svetu svake godine od raka dojke oboli milion žena, tj. prema istraživanju to je u proseku 1 od 9 žena, onda je veoma bitno rano otkrivanje ove opake bolesti. Zato kompletna sonografija treba da se vrši barem jedanput godišnje.

Kompletna sonografija obuhvata i ultrazvučni pregled abdomena

Ultrazvuk abdomena je složeni pregled, jer obuhvata detaljno ispitivanje jetre, žučne kese, pankreasa, abdominalne aorte, nadbubrežne žlezde, bubrega, mokraćne bešike i prostate.

kompletna sonografija

Kod jetre kompletna sonografija se koristi za pronalaženje i analizu abnormalnosti građe jetre i žučnih kanala, zatim kamenja i infekcije kod žučne kese. Pregledom aorte analizira se stupanj ateroskleroze i moguće aneurizmatske promene, dok kod bubrega njihova funkcija i morfologija.

Baš kao što je kod žena bitan ultrazvuk dojki, tako je za muškarce bitan ultrazvučni pregled skrotuma. Ova slikovna pretraga služi za evaluaciju poremećaja testisa, epididimisa i skrotuma, kao i kože i potkožnih pomena u okolini.

Doppler dijagnostika celog tela obuhvata krvne sudove vrata, nogu, adbomena i karlice. Ovom savremenom tehnikom meri se i analizira protok krvi u venama, odnosno moguća suženje (stenoza) ili proširenje (dilatacija, aneurizma).

kompletna sonografija

Kompletna sonografija je jedan od najpouzdaniji metoda procene stanja vašeg organizma, a lekarska ordinacija Dr Nestorov vam pruža detaljni pregled sa popustom od 75 odsto!

Proverite na vreme svoj organizam, kao bi vas zdravlje služilo do duboke starosti.

 

Hi, How Can We Help You?