• Braće Jerković 123A | Beograd
  • Radno vreme: Radnim danima 9-20h | Subota 9-14h | Nedelja ZATVORENO

100% Profesionalni

Etičnost i odgovornost

Stručno osoblje

Naš tim vrhinskih lekara

Savetovalište

Zadovoljni pacijenti

Ultrazvuk dojke 3D 4.000,00 RSD

Ultrazvuk dojke 3D 4.000,00 RSD

Ultrazvuk dojke 3D je tehnološki naprednija metoda od klasičnog 2D ultrazvučnog pregleda. Ne primenjuje se rutinski i u preventivnom smislu, već ukoliko je običnim ultrazvučnim pregledom ili mamografski već utvrđeno postojanje suspektne promene. Razlozi su uglavnom tehničke i ekonomske prirode, budući da je za ovaj pregled  potrebna posebna 4D linearna sonda i posebno obučeno osoblje, pa samim ti i cena pregleda mora biti viša.

Razlika od 2D ultrazvuka je ta što se suspektna promena može posmatrati iz svih uglova i rotirati kao svaki objekat u 3 dimenzije. Upravo to lekarima omogućava da sagledaju ograničenost promene, što je presudni pokazatelj njene benigne ili maligne prirode.

Ultrazvuk dojke 3D nije skrining metoda, ali dopunjuje klinički pregled, mamografiju i 2D ultrazvuk jer bolje razlikuje cistične od solidnih promena. Tipične promene na dojkama su ciste i solidne mase. Većina cisti je benigno i ne zahtevaju dalji tretman. Solidne mase mogu da zahtevaju biopsiju da bi se potvrdila njihova proroda. 3D ultrazvuk ima značajnu slobodu u pravljenju slika dojki iz gotovo bilo kog ugla, odnosno orijentacije. U principu 3D ultrazvuk može da brzo determiniše da li je suspektna promena u stvari cista (najčešće benigna tvorevina) ili je to masa povećane gustine (solidno tkivo) koje može da zahteva biopsiju i pato-histološki kako bi se verifikovala priroda promene.

NAPOMENA: 

Ovaj pregled se obavlja isključivo van perioda menstuacije. Ukoliko je menstruacija u toku, rezultati pregleda nisu pouzdani.

Hi, How Can We Help You?