Anestezija (analgosedacija)
5.000,00 RSD

Anestezija za sve endoskopske procedure

Nudimo vam mogućnost kolonoskopskog, gastroskopskog i drugih endoskopskih pregleda uz kratkotrajnu i plitku opštu anesteziju, preciznije: analgosedaciju.

Analgosedacija je kratkotrajno uspavljivanje blagim intravenskim anestetikom, od strane i uz stručni nadzor specijaliste anesteziologa, sa ciljem bezbolnog obavljanja potencijalno bolnih i neugodnih endoskopskih pregleda, kao što su gastroskopija, kolonoskopija, rektoskopija, sigmoidoskopija, cistoskopija ili bronhoskopija.

U kratkotrajnoj intravenskoj anesteziji, pri izvođenju procedure nema neprijatnosti; pri samoj proceduri pacijent spava, procedura nije bolna, ne radi se intubacija, niti stavlja maska, a buđenje je lako i prijatno. Nakon pregleda trebalo bi da Vas član porodice ili prijatelj odvede kući. Iako ćete do vremena otpuštanja biti budni, lekovi upotrebljeni za sediranje dovode do privremenih promena refleksa i mogu da umanje sposobnost vožnje ili donošenja odluka (slično uticaju alkohola).

Priprema za anesteziju, tok, posledice i prateći efekti anestezije su opisani u okviru objašnjenja samih endoskopskih procedura: gastroskopije i kolonoskopije.

 

Podelite ovaj sadržaj