ENGLISH
USLUGE
AKCIJE
DR NESTOROV
KAKO NAS NAĆI?
SKRINING PROGRAMI
SPEC. PREGLEDI
UZ PREGLEDI
EHO / DOPPLER

Za kvalitetnu, preciznu eho/doppler dijagnostiku, obezbedili smo moderne UZ aparate, specializovane za različite oblasti rada:

1. Toshiba Powervision 6000, japanske proizvodnje, projektovan za preglede statičnih organa i doplere krvnih sudova. Aparat se odlikuje visokom rezolucijom dobijene slike bez šuma, zahvaljujuči tehnologiji korišćenja pojačanja signala harmonicima.

2. Packard Phillips Sonos 5500, holandske proizvodnje, aparat specijalizovan za eho/dopler preglede srca. Ovakvi aparati se nalaze u svim većim kardiološkim klinikama u zemlji i svetu (KCS, Dedinje, VMA...).

Priprema za ultrazvučni pregled abdomena i urotrakta

Ultrazvučni talasi ne prolaze kroz gasove, tako da neophodno da na pregledu imate što manje gasova u crevima. To se postiže uzdržavanjem od hrane koja Vas nadima, hrane bogate nesvarljivim vlaknima, poput pasulja, boranije, kupusa ili graška - 2 dana pre pregleda, kao i na taj dan. Takođe, neophodno je da tokom ovog perioda APSOLUTNO ne konzumirate gazirana pića, uključujuči i kiselu vodu. Naša žučna kesa se prazni kada jedemo, a za njen pregled je neophodno da ona bude puna, i zbog toga Vas molimo da 3-4h pre pregleda ne jedete ništa, a posebno ne masnu hranu. Kod pregleda urotrakta, neophodno je da mokraćna bešika bude većim delom ispunjena, tj. da u vreme zakazanog pregleda imate nagon za mokrenjem. Zbog toga, sat vremena pre pregleda popijte oko 1/2 litra tečnosti, i nemojte mokriti dok ne obavite pregled. Pacijenti (a posebno pacijentkinje) često preteruju sa unosom mnogo više tečnosti pa dođu u neprijatnu situaciju da ne mogu da sačekaju pregled, pa Vas molimo da shvatite ozbiljno da je POLA LITRA TEČNOSTI SASVIM DOVOLJNO ukoliko ga na vreme popijete, tj. sat vremena pre pregleda.

Dr Nestorov
Vojvode Vlahovića 2
(011) 396-0659
(060) 619-3228
m.nestorov@drnestorov.rs